Stijging aantal verkeersongelukken na jaren van dalingen

Sinds 1973 vertoonde het aantal verkeersslachtoffers in Nederland een dalende lijn. Maar de laatste tien jaar stagneerde de daling en in 2022 vielen er voor het eerst weer meer doden en gewonden in het verkeer dan het jaar daarvoor. Wat zijn de oorzaken?

Lees meer

Maximale rente bedraagt per 1 januari 15%

De kosten van een lening worden voor een belangrijk deel bepaald door de rente. Het zal u niet ontgaan zijn dat die rente hard gestegen is in het afgelopen jaar. Nu mogen kredietverstrekkers zelf hun rentetarieven zelf vaststellen, maar er geldt wel een wettelijk maximum. En dat maximum is per 1 januari op 15% gesteld. Hoe zit dat precies?

Lees meer

Aandacht voor uw WOZ-beschikking

Het is weer zover: de jaarlijkse WOZ-beschikking valt binnenkort weer op uw deurmat of is misschien al binnen. Het is goed om even aandacht te besteden aan de beschikking.
Want als de WOZ-waarde te hoog is, betaalt u te veel belasting. Daarom kunt u bezwaar maken tegen de beschikking.

Lees meer

Zorgen over zorgkosten huisdier

Uw huisdier beschouwt u misschien als volwaardig lid van uw gezin. U verzorgt en voedt het dier goed en bij ziekte of letsel schakelt u de dierenarts in.
Maar van de rekening die u dan krijgt, kunt u behoorlijk schrikken, want de tarieven zijn hoog. Biedt een dierenverzekering een oplossing?

Lees meer

Extra hypotheek voor energiezuinige woningen

Sinds 1 januari gelden er andere leennormen voor wie een hypotheek wil afsluiten. Het maximale hypotheekbedrag is mede afhankelijk geworden van het energielabel van de woning. U kunt extra lenen als u een energiezuinige woning koopt, of als u een woning met een laag energielabel gaat verduurzamen.

Lees meer